שאלות נפוצות לקראת ואחרי הלוויה

February 12 2023doritr

אם אדם קרוב ויקר לכם הלך לעולמו, אין דבר עצוב מזה. אתם בוודאי תוהים מה עליכם לעשות וכיצד עליכם להתכונן הן לקראת הלוויה של האדם, הן לקראת סידורי השבעה והן לאחר השבעה. ישנם לא מעט דברים שחשוב שתעשו וכדי לעשות סדר בדברים ולהבין מה עליכם לעשות, כדאי שתקראו את הדברים הבאים.

לקראת הלוויה

ראשית כל, בכדי לקבור את הנפטר, במידה והפטירה התרחשה בבית החולים עליכם להביא תעודת פטירה אשר ניתנת על ידי צוות בית החולים ותעודת זהות של הנפטר. בלי האישורים הללו אין אפשרות לבצע את הקבורה. עם התעודות המדוברות יש לגשת למשרד הקבלה בבית החולים לצורך קבלת רישיון קבורה. עם רישיון הקבורה יש לגשת או להתקשר למשרדי החברה קדישא וזאת לצורך קביעת סידורי הלוויה. במידה והפטירה ארעה מחוץ לבית החולים יש להזמין צוות מדא שיקבע את המוות ויוציא הודעת פטירה. לא פעם מדא יזמנו משטרה בכדי לקבוע את נסיבות המוות וכן יש לגשת למדור רישיונות קבורה בלשכת משרד הבריאות באזור המגורים עם ההודעה ועם תעודת הזהות של הנפטר.

מהי חברה קדישא?

חברה קדישא היא הגוף הרשמי אשר מוסמך לטפל בנושאי הקבורה במדינת ישראל ויכול לעשות כן רק לאחר קבלת רישיון הקבורה. עם קבלת  האישור יחל הטיפול בנפטר וכן בסידורי הלוויה. יש לסכם עם חברה קדישא את תכנון הלוויה. יש לשים לב למקום הקבורה בהתאם למקום שבו אתם מעוניינים לקבור את הנפטר, יש לבדוק מהו המחיר כאשר בחלקת קבר בעיר המגורים של הנפטר, עלות הקבורה ממומנת על ידי הביטוח הלאומי. במידה ומדובר בחלקת קבר בבית עלמין שאיננו פעיל הרי שיהיה צורך לרכוש חלקת קבר בתשלום. גם שמירת מקום לבן או בת הזוג ליד הנפטר יהיה כרוך בתשלום. החברה קדישא אחראית להעביר את הנפטר מבית החולים לבית הלוויות. יש לקבוע זמן ללוויה ויש להתייחס בקביעת הזמן גם להלכה שכן על פיה יש לקבוע את הנפטר בהקדם האפשרי. יחד עם זאת, כמובן שיש לקחת בחשבון זמן התארגנות וכן הודעה לקרובים וכן להתחשב בקרובי משפחה המתגוררים רחוק. החברה קדישא במסגרת שירותיה לציבור גם אחראית לאדם אשר ינהל את הטקס של הלוויה. במידה והמשפחה מעוניינת בחבר או רב אשר מכיר את הטקס ויודע לנהל אותו יש ליידע את החברה קדישא על העניין.

לוויה ושבעה

לקראת הלוויה יש להודיע לכלל בני המשפחה על פטירת הנפטר ועל קבורתו. כמו כן יש להוציא מודעות אבל ובהן מועד הלוויה. לאחר הלוויה יש צורך לשבת שבעה על הנפטר כאשר העדיפות הראשונה מבחינה הלכתית היא לשבת בביתו של הנפטר וזאת לעילוי נשמתו יחד עם זאת יש להתחשב בשיקולים שונים לרבות הנוחות של היושבים שבעה, הגודל של הבית והאם הוא מתאים לכל היושבים שבעה וכן לקבלת מנחמים וכן לשבת במקום שבו יוכלו בני המשפחה והחברים לסייע בהכנת הארוחות כי כאשר יושבים שבעה אין לעשות כל מלאכה בהתאם להלכה. נהוג לכסות את המראות ואת התמונות בבית האבל וכן נהוג להתפלל בביתו שלוש תפילות ביום במניין במידה והדבר אפשרי.

מה עושים לאחר השבעה?

בתום ימי השבעה יש לעלות לקבר של הנפטר וכן ביום השלושים לפטירתו וביום השנה. ליד הקבר נהוג להגיד פרקי תהילים וכן אל מלא רחמים. יש מנהגים שבהתאם אליהם מקימים מצבה ביום השלושים וישנם כאלה הנוהגים להקים מצבה רק ביום השנה. טרם מקימים מצבה יש לקחת בחשבון כמה דברים: ראשית כל אם אתם מראשון לציון חשוב מאוד לבחור קבלן מצבות בראשון לציון שיוכל לסייע לכם לבחור את אופי המצבה, את האבן שממנה היא עשויה, את הכיתוב על המצבה וכמובן יש לברר עימו מהו המחיר של המצבה וכמה זמן ייקח לו להתקין אותה בצורה ראויה ומכובדת.

מצבות מהוות את הגלעד לנפטר ועל כן, יש לבחור בצורה הטובה ביותר את המצבה עבור הנ

Share: